Finansutskottet besöker USAI veckan ska jag leda finansutskottets resa i Washington och San Francisco. Syftet med resan är att studera den digitala ekonomin som växer fram i USA i den andra vågen av informations- och kommunikationsteknisk utveckling. Ett spännande ämne att fördjupa sig i, särskilt kul tycker jag att det är eftersom jag länge varit aktiv i den Svenska IT-politiken. 
 
Vad det är som lägger grunden för det ekonomiska och innovativa klimatet?
Hur politiken möter de förhoppningar och farhågor som den digitala ekonomin väcker?
Har de samma debatt som vi angående tillgången och tilliten till IT?
 
Vi kommer också att studera budgetprocessen på den federala nivån, utvecklingen i den amerikanska ekonomin och hur finanskrisen påverkat regleringen av de finansiella marknaderna.
 
I Washington DC kommer vi att träffa utskottets tidigare ordförande Tomas Östros. Han jobbar ju som bekant IMF numera. Dessutom ska vi ha möten med representanter från Federal Reserve, Internationella valutafonden, och Congressional Budget Office, CBO. Vi ska också träffa företrädare för organisationer med expertis inom området digital ekonomi.
 
I San Francisco kommer vi bland annat ha möten med organisationer och företag i Silicon Valley för att kolla in deras förutsättningarna för sin verksamhet bla Tessla och Facebook. På Stanford- och Berkeleyuniversiteten träffar vi forskare med inriktning på innovation inom området digital ekonomi och delningsekonomi.
 
Ser fram emot en intressant vecka. 
 


 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0