Finansutskottets resa i USA del 3Tisdagen startade bra för mig personligen. Efter många telefonsamtal och efterforskning spårades väskan och jag kunde äntligen få tillbaks den. 
Programmet startade med en noggrann säkerhetskontroll innan vi släpptes i på Federal Reserve.
Väl inne fick vi en intressant diskussion om synen på Europa/Sverige, Kina, Brasilien och amerikanska makroekonomin och penningpolitiken.  Dr. Paul Wood och hans medarbetare gjorde sitt bästa för att svara på våra frågor om jämställdhet i USA, låglönejobb, och synen på Brexit dvs om Storbritannien skulle lämna EU.
 
Sedan fick vi möta vår tidigare ordförande i finansutskottet Thomas Östros. Han är numera Exekutivdirektör för Nordisk-Baltiska valkretskontoret. Det var ett härligt återseende och kul att få lyssna på Thomas syn på världsekonomin och information om hur IMF jobbar. Vi fick en gedigen genomgång av i stort sett alla världsdelar.  Han berättade också om hur Christine Lagarde lyft IMF på ett mycket bra sätt. Från att ha varit en omtyckt, grabbig konstellation till mer hållbar institution med större bredd i åtaganden för lån till krisande länder osv. Östros imponerade som vanligt. 
 
Vi stannade på IMF eftersom vi fick möjlighet att träffa USA-desken med Stephan Danninger och Stefan Lassen i spetsen. 
 
Sista programpunkten i Washington var besök på residenset där vi fick en fantastiskt och intressant genomgång av presidentvalskampanjen som pågår just nu.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0