Finansutskottets resa i USA del 4Vi har dragit längre västerut till San Francisco. Flygtiden från Washington var närmare 6 timmar. Vi mötte en kvinna på flygplatsen som skulle flyga till London på 7 timmar. Det visar vilken stor geografiskt yta USA är. Mycket av ytan är dessutom obebyggd mark.
 
I San Francisco hälsade Barbro Osher, honorär generalkonsul oss välkomna och försäkrade oss om att det skulle bli intressanta dagar på den amerikanska västkusten.
 
Jag ska passa på att rekommendera Barbros sommarprogram http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/56860?programid=2071
 
Hon är verkligen en intressant person och det var en fröjd att få tillbringa dagen med henne.
 
Vi träffade även Ann-Sofie Safa, som gav oss en introduktion av Business Swedens verksamhet och Sean Randolph som talade om det spännande innovationsklimatet i the Bay Area. Han var imponerad av att så många Svenska företag som finns i området.
 
Sedan besökte vi tre av alla dessa spännande företag.
Vi åkte  till  Airbnb där mötte vi Katrin Schmidt och Ellie Casson.
Det var en oerhört intressant att få en inblick i Airbnbs verksamhet som i huvudsak består av förmedlingstjänst av bostäder.


 
Därefter besökte vi Chain med Erik Olofsson i spetsen. Chain har som mål att digitalisera världens tillgångar. Erik talade om blockchains, bitcoin,  kryptovaluta och om digitalöverföring utan kopiering mm. Det blir intressant hur denna blockchains kommer att utvecklas.
 
 
 
Sista mötet för dagen var besök på företaget Lyft. Vi träffade Sebastian Brännström som är teknisk chef/mjukvaruingenjör. De jobbar bl.a med lagliga vägar för att dela bil för arbetspendlare och som en taxiförmedling via en app i smarta telefonen som ser var du är när du beställer skjutsen. Smarta telefonen kontrolleras också att förarna kör lagligt osv. Vi diskuterade konkurrensen mot uber, lön till förarna, eventuella miljövinster mm. 


 
En mycket intressant dag med andra ord. 
 

Kommentarer
Postat av: Jan

Grattis till alla dina resor. Det verkar spännande. Vart bär det av nästa gång?

2016-05-05 @ 20:36:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0