Impad av kollegorna i UN women nk SverigeBlev så glad, peppad och stolt igår när vi hade styrelsen för UN women nationella kommitté  Sverige samlad. Vilken fantastiskt kunskap och kompetens det finns samlat där och på kansliet i Hammarbysjöstad.
Här finns erfarenhet från näringsliv, socialt företagande, Amnesty, olika politiska partier, UD, biståndsarbete, scouterna, internationella organisationer, kommunikation, genusexpertis, kvinna till kvinna, RFSU, företagsekonomi,  entreprenörsskap, högskolevärlden osv osv.
Listan kan göras hur lång som helst.
Men det är inte bara den tidigare eftarenheten som imponerar på mig. Det är också viljan och drivet som finns hos styrelseledamöterna, personalen och praktikanterna. Alla vill engagera sig för att öka kunskapen om FNs kvinnokonvention och stoppa mäns våld mot kvinnor. 

Igår planerade vi insatserna i Almedalen, insamlingar, event och kampanjer inför hösten och det visade sig att ansvarig arbetsgrupp hade en mängd kreativa och roliga idéer som kan sätta skjuts på verksamheten. Även ekonomigruppen redovisade förslag som kan öka insamlingar till utsatta kvinnor i världen. Dessutom tänkte kommunikationsgruppen till på hur vetskapen och kunskapen ska kunna intensifieras så att fler får chansen att bli medlemmar, bli månadsgivare eller helt enkelt få veta mer om vårt viktiga arbete för och i FN. 

Vi hade även öppenhjärtiga diskussioner om vårt varumärke och kännedomen om vad UN women gör inom FN familjen. Det är otroligt viktigt att en organisation som vår har högt till tak och att alla bidrar med sina åsikter. Det gör oss ännu starkare. 
 
Känns otroligt gott att få leda ett sådant gäng. Tack än en gång för en bra dag, nu kör vi! 

Läs mer här: http://www.unwomen.se

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0