Surt sa räven

 
Idag när jag kommenterade Anna Kinberg Batras debattartikel i DI utbröt en liten twitterstorm om hur fruktansvärt korkad jag är som kan med att ifrågasätta och skoja med M-ledaren


 
Det är imponerade att moderater med anhängare går ut som en hel arme för att försvara sin ledare. Men allvarligt talat,  det måste ha varit en öm tå jag trampade på!
 
Det verkar vara lite avundsjuka hos borgarna för att Stefan Löfven och Margot Walström är de som får vara med på nästa veckas högnivåmöte och statsmiddag mellan Barack Obama och de Nordiska ländernas företrädare. Obama är intresserad av hur Norden löser utmaningar genom offentligt finansierad välfärdssektor. 
 
Men Kinberg Batra skriver. "Bra att Löfven åker till USA nästa vecka men glöm inte EU". Det hon skriver låter som att det inte går att göra båda sakerna, hon kanske inte känner till att Statsministern rest oerhört mycket inom EU och att han lyckats med flera kniviga EU-samtal.  
 
Nu prövas Europasamarbetet. Det är i Sveriges intresse att EU kan möta dessa utmaningar. Sverige kan och bör ta plats i Europa – det är en förutsättning för att bygga även vårt land starkare. Jo just precis, det ingår i strategin.
 
Men vi har också ett jobb att göra med att utveckla och modernisera den gemensamma välfärden här hemma. Att investera i bostäder, infrastruktur och sammanhållning istället för den gamla modellen som användes i åtta år. Moderaterna och dess anhängare vill fortsätta med stora lånefinansierade skattesänkningar som leder till underskott i offentliga finanser. 
 
Att Kinberg Batra åkte till USA i förra vecka och inte fick träffa Obama när hon är i Washington kanske svider.
Surt sa räven..... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0