Tesla på G med FinansutskottetIdag besökte Finansutkottet elbilsföretaget Tessla som designar, tillverkar och säljer elbilar och komponenter till elektriska drivlinor samt batterier för hemmabruk. Dessutom är de ett energiföretag som försöker hitta lösningar för el-produktion. 
Vi träffade vice vd Diarmuid O'Conell som berättade om visionen för företaget.
De grundades år 2003 och har som mål att snabba på användningen av elbilar och öka elbilsmarknaden, för att snabbare ersätta nå en fossiloberoende fordonsflotta. 
 
De vill göra en attraktiv, snabb, säker, miljövänlig bil och har flera olika modeller med lång kö av köpare. Bilarna har autopilotfunktioner så som autostyrning, automatisk körfältsbyte och autoparkering. Batteriet är lika stort som hela bottenplattan och räcker till att köra hela dagen, du ska kunna ladda din bil hemma på natten eller menas du arbetar. Nu är det långa körningar som de försöker hitta en infrastruktur för. 
Förutom en otroligt intressant tur genom tillverkningsfabriken fick vi se lite framtidsmodeller till exempel garage med solceller på taket som tillverkar tillräckligt med el till bilen och till huset intill.
De har framtidsutsikter och måste nu "bara" överleva de tunga investeringsåren. 
Vi talade om hur politiken skulle kunna underlätta för bilföretag att gå över till elbilsproduktion mm
 
Vi fick inte ta några bilder i fabriken men på parkeringen var det fritt fram. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0