Hat och hot ska inte få styra framtiden.
Världen har vaknat upp till en ny amerikansk president, ytterligare en man ska styra ett av våra största ekonomier som dessutom är en kärnvapenmakt.  Den känslan som många i USA känner måste tas på allvar. De stora klyftorna som finns där, den fattigdom som finns där och den ilska mot etablissemanget är allvarligt. 

I USA finns också ett mycket utbrett politikerförakt. Det är tragiskt på det sättet att det ger luft under vingarna till de som vill utnyttja främlingsfientlighet genom att håna och hota.

Även jämställdheten har fått sig en törn. Vi som hade velat ha både en kvinna till FNs generalsekretare och en kvinna som president i USA får känna oss besegrade. De manliga värdena väger tyngre och mansstrukturerna ligger djupt rotat i de flesta samhällen och länder. 

Jag vill och ska fortsätta jobba mot orättvisor för mänskliga rättigheter vilket också innebär jämställdhet. Vi måste vända orättvisorna i världen så att människor känner sig rättvis behandlade och får samma chanser att leva sitt liv.

Vi måste vända sorgen och orättvisorna och jobba för långsiktigt hållbara lösningar. Fortsätta bekämpa våld, utanförskap och klimathot för en mer jämställd och fredlig värld  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0