Inriktningen åt rätt håll igen

Det finns många tuffa utmaningar i Sverige. Det behövs fler jobb, skolan måste bli bättre, sjukvården inte minst cancervården måste få mer pengar och fler måste känna trygghet och tillhöra samhället. Skolan håller inte måttet, många saknar ännu ett jobb att gå till, vi har fortfarande ett ojämställt samhälle. Dessutom ser vi fruktansvärda krig och oro i världen, människor flyr från krig och förtryck.

Därför är jag stolt men inte nöjd över att vi med Stefan Löfven i spetsen vänt inriktningen. 
Socialdemokraterna har tillsammans med mp och v satt stopp för nedskärningar och privatiseringar. Vi har påbörjat ett samhällsbygge på 60 miljarder kronor som ger er jobb, en bättre skola och minskade klyftor.

Nu efter halva mandatperioden börjar vi se resultat: arbetslösheten minskar, tillväxten är stark och det byggs fler nya bostäder än på tjugo år. Men fortfarande har vi mycket kvar att göra.
Därför ska vi gå vidare med att utveckla den Svenska modellen. I dagens partiledardebatt berättade Stefan Löfven om satsningar på en bättre och jämlik sjukvård. Det är viktigare än fler skattesänkningar.

Ingen lämnas heller efter, alla som kan jobba ska jobba. Alla ska bidra efter sin förmåga och alla får ta del av en stark välfärd efter sina behov. Vi ska ha löner som går att leva på och en växande ekonomi som kommer alla till godo. Vi blir alla starkare när vi håller ihop och löser problem tillsammans.

Det är med samarbete och investeringar som Sverige blir ett bättre land att leva i – inte genom att öka klyftorna eller försämra välfärden med er skattesänkningar och privatiseringar. Den svenska modellen ska utvecklas, inte avvecklas! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0