IPU i Geneve om Fred och Jämställhet

 

 

Så var Interparlamentariska unionens (IPU) 135: e församling över för den här gången. Som vanligt har det varit hektiska, intressanta och spänna de dagar. Det bästa den här gången tycker jag vara att i stort sett alla programpunkter och utskottsmöten handlade om jämställdhet.

Det handlade om utsatta kvinnor på flykt, om trakasserier på kvinnliga parlamentariker och något så avskyvärt som sexövergrepp som FN personal utsatt kvinnor och barn för i samband med fredsbevarande uppdrag.

Dessutom gjorde vi gemensam sak mot kriget i Syrien. Vi uppmanar alla berörda parter att få ett slut på detta förbannande krig. Eld upphör! Ge omedelbar tillgång till medicinsk och humanitär hjälp till civilbefolkningen i Syrien!

 

Mer än 11 ​​miljoner människor har förlorat sina hem i Syrien, 6,5 miljoner är fördrivna, och 4,8 miljoner har tvingats fly utomlands sedan krigsutbrottet. Särskilt utsatt är Aleppo som vi nu kräver att berörda parter tar sitt förnuft till fånga, lägger ner vapnen och börjar fredsförhandla i stället.

 

Glöm inte att ta med kvinnorna i fredsförhandlingarna enligt FNs resolution 1325, det tjänar alla på.

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0