Ser fram emot en inspirerande helg

 
 
Just nu på väg till UN women nationella kommitté Sveriges kansli för att delta i en helg tillsammans med våra lokalföreningar. Det ska bli otroligt kul att få träffa engagerade UN women aktivister från många håll i landet. UN Women nationell kommitté Sveriges uppdrag från UN Women är att bedriva politiskt påverkansarbete, samla in pengar, och informera och utbilda om kvinnors rättigheter.
UN Women nationell kommitté Sverige grundades 2011 och är en religiöst och politiskt obunden organisation.
 
Vi ska bland annat lyssna på Maria Andersson, grundare av 2 Life och skapare av One Bracelet. ”Maria berättar om sitt liv, hur viktigt det är att aldrig ge upp. Hur det som kvinna kan se ut att leva under hot från en man med mycket makt. Hon berättar hur hon genom hela sin livsresa haft mål och drömmar och vilka verktyg hon använt för att uppnå dem”
 
Sedan ska vi utbyta erfarenheter och diskutera hur vi kan växeldra varandra på olika sätt. Vi ska gå igenom olika UN Women-kampanjer och hur Lokalföreningarna kan jobba.
 
Dessutom ska vi ta del av UN Womens olika program i världen dit de insamlade pengarna går. Det finns främst två fonder som vi samlar pengar till. Det är UN Womens Jämställdhetsfond (The Fund for Gender Equality) och FNs Fond för att Stoppa Våld mot Kvinnor (the UN Trust Fund to End Violence against Women/the UN Trust Fund).
 
UN Women verkar på flera fronter. Dels stödjer UN Women internationella politiska förhandlingar i för att de ska bli mer jämställda. Dels hjälper UN Women FN:s medlemsstater att genomföra sina åtaganden i kvinnokonventionen och i den nya globala målen 2030.
 
I helgen ska vi ha Workshop – om hur vi kan göra FN dagen 24/10 mer känd, hur vi kan uppmärksamma FNs dag mot mäns våld mot kvinnor den 25/11 och vad vi gör på olika platser i landet den 8 mars på internationella kvinnodagen.
 
Helt enkelt en intressant, inspirerande och kul helg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0