Bra för Sverige med borgarna i opposition

I dag har vi fått uppleva en turbulent och cirkusbetonad opposition. Först får vi veta att moderaterna kan tänka sig att fälla regeringen med hjälp av rasistiska SD. Vi fick också höra att hon meddelat övriga borgerliga partier om att hon vill att de lägger en gemensam budget till hösten. Det i sig innebär samma cirkus som vi fick se hösten 2006 när SD skulle hålla Riksdagen på halstren innan de visade sina högerkort. Men det är bara 8 dagar sedan som moderaterna hade motsatt uppfattning dvs att de inte skulle ha gemensam budget.

Men bara några timmar efter beskedet från moderatledaren fick vi veta att meddelanden hade skett via sms i går kväll och att det absolut inte var en gemensam uppfattning. Det var KD och SD som var glada över moderaternas besked menas C och L står fast vid att de inte vill ha kaos i Riksdagen igen.

Förmodligen har moderaterna ett tryck internt om att de ska närma sig SD eftersom de ser att deras väljare går dit.
Vi har en orolig omvärld och vi är i behov av stabilitet, trygghet och långsiktighet. Vi har inte tid för politisk cirkus.
Moderaterna verkar ha gett upp tanken om att vinna förtroende genom sin politik, utan talar istället om att samarbeta med SD för att försöka få statsministerposten.


De borgerliga partierna rör sig nu snabbt ifrån varandra och de har helt olika inställning till samarbete med SD som vill göra skillnad på folk och folk. Moderaterna har under en tid rört sig åt SD. Det som förvånar är att M inte har en genomtänkt parlamentarisk strategi.

Däremot kan vi konstatera att det går bra Sverige. Att det gått bättre och bättre sedan vi lämnade den borgerliga regeringen.
Arbetslösheten går ner, ekonomin är mycket stark, bra tillväxt, fler och fler lediga jobb. Det ska vi vara glada och stolta över. Stolta men inte nöjda, vi har mycket kvar och göra för en förbättrad välfärd och trygghet. Så vi får hoppas att det tar lång tid innan vi har regeringsskifte i Sverige.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0