Heforshe - en morsdagpresent

Har du tänkt uppvakta mamma idag? Nej det är förstås inte nödvändigt, men jag satte en extra blomma på min mammas grav och tänker extra på vilken fantastisk kvinna och förebild hon var.

Ett annat sätt att fira morsdag på kan vara att uppmana männen att ställa upp för jämställdhet. Det skulle vara utmärkt för alla mammor om männen tog sitt ansvar i hemmet, ställde upp för kvinnor i arbetslivet och sa ifrån när de hör sexistiska skämt och stoppar mäns våld mot kvinnor.


Jämställdhet gynnar alla – socialt, politiskt och ekonomiskt – oavsett könsidentitet. Jämställdhet innebär inte bara att kvinnor blir fria från diskriminering, det innebär också att män och pojkar frigörs från förutbestämda sociala roller och könsstereotyper.

UN Womens kampanj HeForShe har som syfte att engagera alla människor världen över att verka som förespråkare för jämställdhet. Inledningsvis riktade sig kampanjen enbart till män och pojkar, med syfte att uppmuntra dem att höja sina röster och skrida till handling för att åstadkomma jämlikhet. Idag riktar sig HeForShe till en bredare publik för att vi alla tillsammans ska kunna arbeta mot en mer jämställd värld. Vi har alla ett gemensamt ansvar i kampen för att stoppa alla former av våld och diskriminering mot kvinnor och flickor.


UN Women nationell kommitté Sverige jobbar aktivt med HeForShe-kampanjen för alla människors aktiva delaktighet i jämställdhetsarbetet. Vi vill skapa en plattform utifrån vilken vi kan jobba tillsammans med regeringsföreträdare, övriga civilsamhället, universitet och skolor för att bidra till att jämställdhet blir en realitet i Sverige.

UN Women nationell kommitté har ett samarbetet med Hammarby och idag på morsdag finns chans att bli en Heforshe på Tele2 Arena.

HeForShe bjuder in alla människor att delta i kampen mot en mer jämställd värld.
Med enade krafter kan vi uppnå förändring.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0