Moderaterna klagar på jobben.....

Nyligen presenterade den socialdemokratiskt ledda regeringen en vårbudget som innehöll bland annat satsningar på polisen, försvaret, klimatet och välfärden. Viktiga satsningar för ett långsiktigt hållbart samhälle och ett sätt att stärka den svenska modellen och skapa trygghet i en ny tid.

 

Att moderaterna med Ulf Kristersson är kritiska är inte oväntat, de ingår i oppositionsrollen. Lite mer förvånande är att kritiken kommer mot att för få får jobb och att finanspolitiken inte är tillräcklighet stram. Två grenar där den förra moderatledda regeringen misslyckades fullständigt.

 

Den rekordhöga svenska sysselsättningen är tyvärr ojämnt fördelad mellan inrikes och utrikes födda. Det är ett problem regeringen har bekämpat från dag ett även om mer kommer behöva göras. Att antyda att arbetsmarknaden är på väg åt fel håll är dock direkt missvisande. Faktum är att cirka 150 000 fler människor har ett arbete att gå till idag än när moderaterna styrde landet. Ungdomsarbetslösheten är den lägsta på tretton år, samtidigt som långtidsarbetslösheten har minskat och är bland de lägst i EU.

 

Ekonomin går starkt och tillväxten förväntas bli hög även 2017 med en prognos på 2,9 procent. Det är en högre tillväxt än prognosen för jämförbara länder i Europa, exempelvis Finland, Danmark och Norge. Det beror på ökad export, ökade privata investeringar – inte minst i bostadsbyggande - och ökad konsumtion, både privat och offentlig. En ansvarsfull ekonomisk politik har gjort att vi vänt det underskott på 60 miljarder kronor som moderaterna lämnade efter sig till ett överskott på 40 miljarder kronor. Det har gjort det möjligt för Sverige att göra nödvändiga investeringar i samhällsbygget.

 

Det finns många stora och svåra utmaningar att ta tag i. Men vi socialdemokrater är övertygade om att ett samhälle som håller ihop, där alla får förutsättningar att lyckas, men också gör sin plikt och är med och bidrar är vägen framåt. Därför väljer vi satsningar på jobb, välfärd och trygghet före moderata skattesänkningar och privatiseringar. Så stärker vi den svenska modellen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0