Läslov=fortbildning för lärarna

Just nu har många elever mysiga och avkopplande läslov. Då får våra viktiga lärare chansen att fortbilda sig. Lärarna är nyckeln för att förbättra kunskapsresultaten och ge våra barn studiero i skolan. De är värda både uppskattning, uppvärdering och chans till utveckling.
Jag kommer att få chansen att träffa gymnasielärare i eftermiddag, det ser jag fram emot.
Den svenska modellen bygger på en stark och jämlik kunskapsskola för alla barn. Det behövs fortsatt hårt arbete fortsätta för att öka kunskapsresultaten och skapa en mer jämlik skola. Alla elever är borde ha den bästa utbildningen.

Helt avgörande för mer kunskap i skolan är att alla barn får möta kompetenta lärare. Men för att detta ska vara möjligt måste många fler vilja bli och förbli lärare i Sverige. Just nu råder en stor lärarbrist samtidigt som läraryrkets status är lågt. Under våren 2015 arbetade därför regeringen tillsammans med lärarfacken och de centrala arbetsgivarorganisationerna inom skolan fram en omfattande satsning på lärarnas löner.

Vi måste göra mer för att möta utmaningarna i svensk skola och den lärarbrist vi står inför. Målet är tydligt, varje barn och elev ska få möta behöriga och kompetenta lärare. Det är så vi säkrar att den svenska skolan i samhällsbygget.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0