Chile

 


Äntligen ska ska jag få göra ett besök i det intressanta och spännande Sydamerikanska landet Chile med sin stormiga historia.

​Vi ska diskutera Mänskliga rättigheter, jämställdhet, privatiseringar, ekonomi, arbetsmarknad, kultur mm.

Ett intensivt program väntar med bl.a: Möte med kvinnoministern Claudia Pascual Grau, besök på Moneda palatset, träff med Socialistpartiet. I samband med det ska vi även träffa kongressledamoten Denise Pascal Allende. Vidare ska vi till Valparaíso Kongressen där ska vi bland annat möta ledamöter i deputeradekammarens svenska vänskapsgrupp.

Naturligtvis ska vi besök på Business Sweden för att se hur det går för Svenska företag och exporten. Vi ska ha möte på Finansministeriet med Ricardo Vicuña, Coordinador
Macroeconómico och besöka utbildningsministeriet.


Jag har genom åren mött många Chilenare som är oerhört tacksamma över det Sverige gjorde för dem under Pinochet och diktaturtiden. Ska bli intressant att se om vi gjort avtryck även inne i landet.

Chile har varit en demokrati sedan 1990. Just nu är Michelle Bachelet president. Hon valdes 2013 med stor majoritet, även om valdeltagandet är lågt. Hon var även president 2006-2010, och har varit ordförande för UN Women. Bachelet har ett högt reformtempo för jämlikhet.
och har gjort det möjligt för fattiga studenter med gratis utbildning på 30 utvalda universitet.

Som vanligt på mina resor ska jag blogga, mest för min egen del och för att jag ska komma ihåg bättre. Men kanske är det även intressant för några av mina följare på bloggen.

Så väl mött. Jag skriver mer i morgon igen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0