Minnesstund för Anna Lindh

Trots regnet hölls en minneshögtid för Anna Lindh den 11/9.
Det var 2003 som Sveriges utrikesminister mördades och de som trotsat regnet vill att Annas Lindhs gärningar inte ska glömmas bort.
I Skövde finns en särskild lokal Anna Lindh kommitté som delar ut ett pris varje år till någon som verkat i Anna Lindhs anda. Idag möttes kommittén för att hålla minnesstund genom tända ljus, musik och tal från Annas gärningar och ord.
Hon var alltid påläst och allert men även stridbar. Kvinnor på topp blir naturligtvis också ifrågasatta. Hon slets ofta med dåligt samvete, ville vara hemma mer med sina söner men ville också vara med och förändra världen som utrikesminister i Perssons regering.

På morgon den 11/9 kom budet Anna Lindh är död, hon dog av skadorna från ett knivdåd dagen före. Hon mördades, en människa kan dödas men inte hennes idéer. Anna Lindh kunde ha gått hur långt som helst.

Tiden sedan dess känns både väldigt lång samtidigt som det har gått fort. Det har hänt så mycket sedan den 11 september 2003 och vi är många som tror att samhällsutvecklingen varit annorlunda om inte Anna Lindh hade mördats för 14 år sedan.
Idag minns vi hennes engagemang, hennes förmåga att entusiasmera män och kvinnor i sin omgivning och sist men inte minst hennes medryckande skratt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0