Investera i välfärden

När S-kvinnorna i Skövde samlas inför sitt årsmöte är det med full tillförsikt om att socialdemokraterna, för allas bästa, borde styra Skövde.
Skövde behöver investera mer i välfärden, i vården, i förskolan, skolan och fritidshemmen.
Alla i Skövde ska känna sig trygga i hemmet, på jobbet och i bostadsområdet men också ekonomiskt. Våra barn ska gå i skolor som förmedlar de kunskaper som krävs för att klara sig i framtiden, även de barn som inte har högutbildade föräldrar med studievana. Det behövs fler lärare och elevvårdsteam som kan motverka flickor och pojkars psykiska och fysiska ohälsa. Det krävs tidiga insatser för att se till att ungdomar inte hamnar i destruktiva beteenden. Förebyggande insatser är en investering för framtiden.
När det gäller förskolan anser vi att det ska finnas tillräckligt med barnskötare och förskollärare så att dagarna blir trygga, lärorika och utvecklande. Föräldrar ska kunna gå till jobbet med vissheten om att barnen har det gott. Därför behövs det flexibla öppettider som passar moderna arbetstider.
S-kvinnor vill att fritidshemmen ska ha tillräckligt med personal, så att möjligheter finns att dela upp i mindre grupper. Fritiden spelar stor roll för ett barns utveckling. Resursstarka föräldrar kan se till att barnen får en aktiv och stimulerande fritid och de har bättre möjligheter att hjälpa sina barn med läxorna. Fritidshemmen och den samlade skoldagen kan kompensera de barn som inte har samma möjligheter. På det sättet kan vi skapa en mer jämlik skolmiljö och samtidigt höja skolresultaten. På fritidshemmen behöver barnen få rekreation, läxhjälp och avkoppling.
S-kvinnor vill ha mer personal inom äldreomsorgen för att öka kvalitén och förbättra arbetsmiljön. Alla äldre ska kunna känna trygghet och få den hjälp de behöver och har rätt till.
Skövde kommun behöver högre personaltäthet och bättre arbetsmiljö så att de anställda, varav de flesta är kvinnor, inte sliter ut sig. Det är viktigt att Skövde som arbetsgivare tar ansvar för att uppmärksamma och förebygga sexuella trakasserier mot kvinnor. Höstens Metoo-rörelse borde sätta avtryck och förändra bemötandet mellan människor med respekt och omtanke.

Alla kvinnor och män, ska ges möjligheter att leva det liv de önskar och att kunna förverkliga sina drömmar. Kort sagt, det ska vara gott och leva i Skövde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0