Satsa på sjukvårdspersonalen!

(null)


I morse åkte jag tåg till Stockholm och lyssnade på radion menas jag jobbade på datorn.

Varje halvtimme från kl.6 till kl.9 hörde jag vikten av utbildning av polis och militär. 

Naturligtvis viktiga åtgärder men jag tänkte att det är minst lika viktigt att se till att utbilda läkare, sjuksköterskor, uskor och annan sjukvårdspersonal. 


Vården skriker efter personal eftersom det saknas mer än 40 000 sjuksköterskor. Personalen och deras villkor är avgörande för om vi har en bra och tillgänglig hälso- och sjukvård eller stängda vårdplatser och operationssalar.  

Därför blev jag mycket glad när jag fick höra Annika Strandhäll som på eftermiddagen presenterade en investering av i fler anställda med bättre villkor en investering för en köfri vård. 


Det ska ske genom fortsatt höjda statsbidrag för att kunna anställa fler, förbättra arbetsmiljön och ge bättre förutsättningar till personalen. Det handlar om både generella statsbidrag med 20 miljarder mer under nästa mandatperiod, men också riktade satsningar på personalen och deras villkor. En viktig del i detta är att locka tillbaka personer som har en vårdutbildning men inte arbetar inom vården.


Dessutom ska 400 miljoner kronor per år öronmärkas till studielön och utbildningsanställningar för sjuksköterskor som blir specialister.

Det finns ett utbildningsunderskott som ska åtgärdas genom utbildningsplatser på läkarutbildningen, sjuksköterske- specialistsjuksköterske- och barnmorskeutbildningen samtyrkeshögskole- och vuxenutbildningar för bl.a. undersköterskor som den socialdemokratiskt ledda regeringen infört under mandatperioden.  Dessutom ska  undersköterskeyrket stärkas och utvecklas. 


Det behövs alltså både fler poliser och militär samtidigt som sjukvårdspersonalen blir fler genom investeringar och utbildningar nu när vi blir fler och fler i Sverige. 

Så får vi ett tryggare Sverige och det är betydligt viktigare än stora skattesänkningar. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0