Skövdes lokala Anna Lindh kommitté

(null)


Det var en strålande solig dag på Hertig Johanstorg i samband med firandet av Nationaldagen. Anna Lindh-kommittén i Skövde som är hade återigen utsett en pristagare. 

Kommittén som är partipolitisk obunden har tre aktiviteter per år. De två andra aktiviteterna under året är 11 september då vi har en manifestation mot våldet och den 8 mars då utlyses möjligheten till nominering för att få Anna Lindhpriset. 


Anna var en glad, framåt, aktiv och engagerad förebild. Det behövs fler som engagerar sig för internationellt samarbete, rättvisa, feminism, fred och förståelse mellan människor.

Därför var det hedrande och kul att få dela ut årets Anna Lindhpris till Utväg Skaraborg för sitt framgångsrika arbete mot våld i nära relationer. 


Med motiveringen:

Genom samverkan, stöd, samtal, terapi och gruppverksamhet lyckas Utväg Skaraborg att få våldsamma personer våldsfria. Dessutom får personer stöd oavsett om de har varit utsatta för våld, utövar/har utövat våld eller är barn och unga som upplever eller har upplevt våld.Skövdes Anna Lindh kommittén bildades onsdagen den 8 mars 2006.

kommittén i Skövde agerar mot våldet i samhället och verka för att fler kvinnor och tjejer ska finnas som ledare i näringslivet, politiken och i övriga delar av samhället. Anna Lindh var Sveriges utrikesminister när hon mördades den 11 september 2003.


Andra som fått priset är: 


Anna Holmgren för sitt arbete för nyanlända i Tidan,

Tjejjouren Elina

Kavelbrogymnasiets Tanzaniaprojekt, 

Musikern Susanne Lindh, 

Evelina Åslund för sina kurser i feministisk självförsvar.

Lena Carlsson för sitt arbete för barnens rättigheter,

Clara Lindefors för HBTQ personers rättigheter, 

Jenny Brusk på Högskolan i Skövde för arbetet med tjejer och IT,

Pop-gruppen Pretty Princes

Evelina Johansson för sina insatser mot fattigdom. 

Västerhöjdseleven Shahad Mazen för sitt arbete mot "hederskultur"

Elevrådsordförande Shammeran Benjamin, 

Reumatologen på Skaraborgs sjukhus Skövde 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0