Migration i fokus för parlamentarikermöte i Genève

(null)



Nu är Interparlamentariska unionens (IPU) årliga vårförsamling i full gång, vi håller till i Genève, Schweiz. Detta möte har migrations- och flyktingfrågor högt på dagordningen. Inte så konstigt eftersom kriget i Syrien, fattigdom och svält och andra svåra omständigheter medfört att många män, kvinnor, pojkar och flickor befinner sig på flykt.

Mer än 740 parlamentariker från 137 länder deltar under veckan. Församlingen, är den 138:e i ordningen. Vi kommer även diskutera fredsförhandlingar och att öka kvinnors deltagande i politiken. Även energi- och hållbarhetsfrågor finns på programmet. 


Det brukar vara intensiva dagar och jag ser fram emot debatterna men också de bilaterala mötena med riksdagsledamöter från andra länder. Vi planerar att träffa Högkommissarien för mänskliga rättigheter, Zeid Ra'ad Al Hussein, och Internationella rödakorsfederationen, IFRC. Då ska vi givetvis prioritera kvinnor och barn i flyktingsituationer, jämställdhetsfrågor och terrorism.


IPU - en global organisation

IPU är en global organisation för självständiga staters parlament. IPU verkar för de parlamentariska institutionernas utveckling, hjälper till med att bygga upp demokratiska funktioner, arbetssätt, och fungerande parlament. 178 medlemsländer ingår i IPU-delegationen. Sveriges riksdag har varit medlem i samarbetet sedan 1894. IPU möts två gånger per år för de årliga församlingssessionerna, på våren och hösten.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0