Japp, socialdemokraterna vill styra Skövde

(null)

I går på första maj hade vi en fantastisk dag i Skövde, på många hundra ställen i Sverige och på många håll i världen. Visserligen fick vi ett dramatisk firande i Skövde som började med  viktiga och roliga plakat i demonstrationståget. Fortsatte med dansuppvisning i Helensparken men firandet fick avbrytas mitt i våra tal pga ösregn och hagelskur med hagelkorn stora som körsbär. 
Men flexibla som vi är flyttade vi snabbt in mötet i stadshuset. Visserligen gick de dyblöta hem men över hundra entusiaster lyssnade på grymma tal av SSUaren Elin Hjärtqvist, metallaren Lars Ask, kommunalrådskandidat Johan Ask och vår huvudtalare Tomas Eneroth. 
Talen handlade om jobben, hur ungdomsarbetslösheten minskat dramatisk tack vare medveten politik som gör skillnad. Vidare handlade det om investeringar i botsäder och infrastruktur om trygghet och om jömställdhet. Tomas Eneroth beskrev den extra satsning på pension som ska ske under nästa mandatperiod. 
En rolig grej som vi kunde läsa om både i SLA och i SN var "nyheten" om att vi socialdemokrater vill styra Skövde. Det vill naturligtvis göra för att vi tycker att den borgerliga majoriteten inte prioriterar vår kärnverksamhet inom förskolan, skolan, fritidshemmen och äldreomsorgen på ett tillfredställande sätt.
Skövde lever gott på de socialdemokratiska satsningarna för högskolan, försvaret, bostadsbyggande och höjda kommunanslag. Men tyvärr använder majoriteten inte dessa investeringar på ett smart sätt. 
Givetvis vill vi vinna valet till höst. Då kan vi prioritera förskolepersonal, lärare, omsorgspersonal mm. Då hoppas jag på att Johan Ask blir kommunstyrelsens ordförande. Att jag kandiderar till att bli ordförande i kommunfullmäktige ser jag som en naturlig följd då jag varit vice orförande och suttit i kommunfullmäktiges precidie under flera mandatperioder. 
Det är kul när något som vi socialdemokrater ser naturligt uppfattas som en nyhet. Hoppas vi kan leverera fler nyheter innan valet. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0