Det ska va gött å leva!

(null)

Pappa och hans kompisar är värda en bra pension!

I dagarna har vi hjälpt pappa, Ingemar 87 år, att flytta från Hällekis där både han och jag har vuxit upp. Pappa klara sig själv och ska fortsätta bo i en vanlig lägenhet men nu i Götene.


Pappa och hans vänner har varit med och byggt upp vårt fina samhälle och givetvis ska de ha en rimlig pension.

Alla som har jobbat ett helt liv har rätt till en bra pension, inte bara höginkomsttagare som kan spara privat eller har en bra tjänstepension. Nu riskerar många pensionärer att bara få runt hälften av slutlönen i pension i framtiden. 

Socialdemokraterna har tidigare slagit fast att den orättvisa pensionärsskatten ska avskaffas helt till 2020, att garantipensionen och bostads­tillägget ska höjas och att den som har slitit ett helt liv med låg lön ska få höjd pension med upp till 600 kronor i månaden genom ett nytt tillägg till pensionssystemet.


Den socialdemokratiskt ledda regeringen har sänkt skatten för 1,7 miljoner pensionärer och tagit bort pensionärs­skatten helt för alla med inkomster upp till 17 000 per månad. 

Det allmänna tandvårdsbidraget har dubblats för alla över 65 år, bostadstillägget har höjts och besök i öppenvården är nu avgiftsfritt för alla över 85 år. Men mer behöver göras och därför vill vi stärka den allmänna pensionen.


Med våra förslag till pensionsöverenskommelsen kan en genomsnittspensionär få över 1 000 kronor mer i pension per månad i dagens penningvärde.

Förstärkningen ger både höjda pensioner på sikt och ett mer robust pensionssystem direkt eftersom risken minskar för att den så kallade bromsen behöver slå till och sänka pensionerna om samhälls­ekonomin blir sämre.

Det här ökar tryggheten för både dagens och framtidens pensionärer. Sverige står inför en folkomröstning om välfärden. 

Vi vill bygga ett starkt samhälle som kan ge vanligt folk en rimlig pension och en bra välfärd.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0