Låt oss fortsätta förändra


Det finns så otroligt mycket kvar i förändringsarbetet för ett starkare, mer solidariskt, tryggt samhälle.

Vi har bara börjat genom att vrida utvecklingen åt rätt håll. Dvs vänt ett enormt budgetunderskott till överskott, pressat tillbaka arbetslösheten genom investeringar och satsat på välfärden dels genom höjda barnbidrag, sänkt pensionärsskatt och höjda anslag till kommunerna.

Vi vill fortsätta samhällsbygget, fortsätta för ett mer jämställt samhälle fritt från våld och förtyck, fortsätta satsa på barnfamiljer och våra äldre som byggd upp det här landet.

Det är inriktningen som du väljer mellan dvs fortsätta satsningen på välfärden eller stora skattesänkningar mest till de som redan har det bra. Det är där valet står.

Svårare än så är det inte. 


Sedan går det förstås att grotta ner sig i varje politikområde för den som vill fördjupa sig. Som tex utbildningspolitiken där vi nu satsar mer på fler lärare och andra vuxna, eller en feministisk utrikespolitik som gjort skillnad i världen. 

En det tror att vi socialdemokrater är nöjda med samhället som det är idag. Inget kan vara mer fel. Men vi är nöjda med att vi lyckats vrida samhällsutvecklingen i någorlunda rätt riktning på dessa fyra år. En del trot att det hänger på en enda person dvs partiledaren när det i själva verket är en hel folkrörelse för att få förändring. Nu har vi visserligen mycket bra företrädare i både tryggheten själv Stefan Löfven och skickliga Magdalena Andersson. Men det hänger också på hur folk engagerar sig i sin del av samhället. Ingen kan göra allt, alla kan göra något. Jag hoppas du är med på samhällsbygget framöver. Häng på, det kommer att bli både spännande och kul.

Så gå nu och rösta, gör din plikt. 

På så sätt blir sverige starkare tillsammans (null)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0