Valet är klart - nu är det bara resten kvar



Det är en minst sagt spännande och intressant tid vi lever i. Nu är både valrörelse och val över, valresultatet är kontrollräknat och fastställt. Pågrund av att vi numera har en så stor del av väljare som röstat på SD, förmodligen pga missnöje, så finns ingen som vunnit valet. Många har tyvärr gått på klyschorna om att det blir sämre och sämre i Sverige.

Men FN-organet UNDP ger en annan bild: Sverige är det sjunde mest utvecklade landet i världen. Vi lever längre och längre, kan skaffa oss utbildning, är ett av de mest jämställda länderna osv. Länder med förhållandevis hög skatt är länder som har mindre klyftor och samhällen som håller i hop. 


Valet den 9 september slog väljarna fast att Socialdemokraterna är helt klart det största partiet med 28,3%. Näst största parti dvs moderaterna är nära 10% mindre med sina 19,8%. Men inget av dessa båda partier är tillräckligt stort för att få igenom förslag i riksdagen på egen hand. 


När det gäller blocken har de rödgröna partierna 144 mandat och de borgerliga partierna 143 mandat. Men blockpolitiken innebär låsningar och kommer att få svårt att leverera sina vallöften. Det är t.o.m fördummande för Sverige. Visserligen har vi lyckats förhandla fram över 10 blocköverskridande överenskommelser inom energin, skolan, pensionerna osv. 


Nu återstår förhandlingar mellan olika partier, släppa prestigen och sträcka ut händerna. Vi är många som i över fyra års tid pläderat för att riva de gamla blocken. Jag hoppas innerligt att vi får någon slags öppning i de låsta lägena inom en snar framtid. 


Nu är det läge att stå tillsammans. Att se på det som förenar oss snarare än det som skiljer oss åt. Tillsammans kan vi stå på rätt sida av historien.

Vi kan bryta den skadliga blockpolitiken och arbeta för Sveriges bästa. 

Det behövs mer jämställdhet, trygghet och frihet, inte mindre. 


Det går, om vi tillsammans ställer oss på rätt sida av historien.


SD:s politik går emot mycket av det vi är stolta över i Sverige: öppenhet, kulturell mångfald och en jämställdhet i världsklass. Det är vi flera partier som är överens om och flera partier har också markerat tydligt att de aldrig kan tänka sig samarbeta eller ta stöd av SD för nå regeringsmakten. Nu är tid att stå vid sitt ord, för Sveriges skull.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0