Det ska va gött å leva ett av FNs Globala mål

(null)


Det kan vara nyttigt att reflektera över vad FNs alla länder gemensamt beslutat om när det gäller de globala målen. Mål nummer tre handlar om God hälsa och välbefinnande. Alldeles för många människor på det hör jordklotet har inte vare sig god hälsa eller något välbefinnande.

Mödradödligheten är utbredd i fattiga länder liksom spädbarnsdödligheten. I mål nummer tre beskrivs att vi tillsammans måste se till att mödrar klarar förlossningen och att barnen överlever spädbarnsåren.


Vi ska utrota epidemierna av aids, tuberkulos, malaria och försummade tropiska sjukdomar samt bekämpa hepatit, vattenburna sjukdomar och andra smittsamma sjukdomar.


Vi ska genom förebyggande insatser och behandling minska det antal människor som dör i förtid av icke smittsamma sjukdomar med en tredjedel samt främja psykisk hälsa och välbefinnande.

Dessutom ska insatser öka för att förebygga och behandla drogmissbruk, inklusive narkotikamissbruk och skadligt alkoholbruk, osv.

Det är mycket tuffa men nödvändiga mål att jobba mot. Jag tror alla världens länder och dess invånare behöver påminnas allt som oftast över dessa ambitiösa mål. Jag tror dessutom att vi behöver öka takten för att nå dit år 2030.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0