Greta är helt fantastisk

(null)


Precis som många andra är jag djupt imponerad av Greta Thunbergs engagemang, förmåga och skicklighet. Det är helt enastående att hon lyckas få en hel värd att lyssna på hennes budskap för miljön. Hennes brandtal till världsledarna på FN toppmötet var så starkt, inlevelsefullt och argt att även den mest inbitne klimatförnekaren borde vakna.


Jag tar hennes uppmaning att alla måste bilda på stort allvar och tänker därför fortsätta med att beskriva de globala målen här på min blogg. Nu är jag framme vid mål nummer nio. Visserligen poängterar Greta att klimatet inte går att lösa med enbart tekniska lösningar utan med hjälp av förändrande beteenden. Trots det så måste även forskningen inriktas på att ta fram teknologiska framsteg för hållbara lösningar för såväl ekonomiska som miljömässiga utmaningar. Det bidrar till att skapa nya arbetstillfällen som kan bidra till en effektiv och jämlik resursanvändning. Att investera i hållbara industrier, forskning, miljövänlig teknik och innovation är därför nödvändigt för en hållbar utveckling.

Världens ledare har i mål nummer nio enats om att industrin, infrastrukturen och innovationer ska ställas om till att vara miljömässigt hållbara. Dessutom ska satsningar på utbyggt internet, möjlighet till uppkoppling och nåbarhet i hela världen göra det möjligt för fler att delta i samhällsdebatten och utvecklingen.

Ingen kan göra allt, alla kan göra något. Greta Thunberg gör enormt mycket för att få fler att inse vad det handlar om. Förhoppningsvis kan var och en av oss bidra med var sin pusselbit till att förändra världen till det bättre.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0