Proffsig sjukvård

(null)Givetvis vill jag inte belasta sjukvården i dessa coronatider. 

Så när jag för cirka två veckor sedan gjorde illa mig i stortån räknade jag helt och hållet med att värken jag kände skulle gå över av sig självt. 

Jag googlade på vårdguiden och läste att brutna tår läker av sig självt. 

Med större skor än normalt pga av svullnaden fortsatte jag som vanligt, förutom att jag inte kunde springa. När jag tänker efter var det förstås ännu fler saker som blev annorlunda. Det gick bra med armhävningar och sit-ups men inte hopp. Cykla gick betydligt bättre än att gå osv. 


Men det blev inte bättre, svullnaden gick inte ner och värken försvann inte. Så tillslut ringde jag vårdcentralen eftersom jag inte vill att något brutit skulle läka ihop fel. 

Trots coronaepedemin fick jag komma in direkt och blev undersökt av en läkare som remitterade mig till röntgen och efter det blev det besök på akuten.

(null)


På alla ställen jag besökte blev jag mycket väl och proffsigt bemött. Jag fick svara på frågor om jag har haft/har hosta, förkylning, feber och om jag träffat någon med Coronasyntom. Eftersom jag inte har det har jag blivit insläppt i väntrum med mycket långt mellan varje patient.


Nåväl stortån är bruten på två ställen ungefär mitt på tån visar röntgenbilder. Det kommer att läka utan gips och det är jag glad för. Nu gäller det att ha tålamod, stabila skor och gärna foten i högläge så att svullnaden går ner. Jag får röra mig som vanligt och får ta värktabletter när det gör för ont. Jag är glad över att jag har fått detta besked och glad över att sjukvården fungerar även om jag självklart vill att sjukvårdspersonal i första hand ska ta hand om ännu allvarligare sjukdomar och åkommor. (null)Men visst har jag också fått höra oroliga kommentarer om hur det ska bli framöver när alla uppskjutna planerade operationer ska åtgärdas och vilka konsekvenser det kommer att få.

Sjukvårdspersonalen gjorde fantastiska insatser även innan Coronaepedemin, det gör de nu också och jag är övertygad om att de kommer att göra det i framtiden också. Jag hoppas innerligt att de blir fler, får betalt för sina insatser och att de orkar. 

Stort och varmt tack. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0