Fistula stiftelsen

(null)


I Etiopien finns ett sjukhus och fem filialer som stödjer förlossningsskadade kvinnor. Verksamheten bygger på behandling, rehabilitering och prevention. Verksamheten finns tack vare initiativ, engagemang och tålamod av läkarparet Reginald och Catherine Hamlin. Dessutom tack vare allt det stöd som samlats in, bl.a. i Sverige.  

1500 patienter behandlas årligen i centralsjukhuset i Addis och i de fem  filialsjukhusen som på senare år byggts upp. Drygt 50 00 patienter har opererats med en teknik som läkarparet Hamlin lanserade för över 50 år sedan och som förfinats genom åren.


Efter operation behöver många patienter fysioterapi. De kan ha nervskador eller förtvinade ben av ett långdraget sängliggande. De behöver träna underlivet eller lära sig att leva med stomi.


Kvalificerade barnmorskor och en förbättrad mödravård krävs för att etiopiska kvinnor ska få säkrare förlossningar.

Barnmorskor utbildas sedan 2006 och placeras ut i områden där de känner till den lokala miljön och kan språket. De gör livsviktiga insatser för att nå ut med kunskap och förebyggande mödravård, förutom att övervaka förlossningar i samarbete med sjukhusets filialer och övriga sjukvårdsinrättningar.



Organisationer i åtta länder stödjer verksamheten vid huvudsjukhuset i Addis Abeba och de fem filialerna  som finns i Etiopien.

Den svenska stiftelsen har sedan 1988 bidragit till utvecklingen från ett enkelt familjedrivet sjukhus till ett modernt komplex som är världsledande i behandling av obstetrisk fistula, skador som uppstår vid svåra förlossningar.


På ett digitalt årsmöte med stiftelsen utsågs jag till ordförande för denna viktiga insamlingsorganisation. Jag tackar för förtroendet och hoppas på att vi kan höja ribban för insamlingar. Kanske vill du ge ett stöd redan nu? I så fall är det bara att swisha till 1239002965.


Du kan givetvis också läsa mer om oss på: 

https://fistulasjukhuset.org


(null)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0