Gör din lön orange


Årets första lön ska räcka till mycket och det sägs att just januarilönen är den mest efterlängtade.

 Allt för många kvinnor i världen får ingen lön alls eller kanske bara några mynt trots hårt slit. Kvinnor drabbas fortfarande av fattigdom, diskriminering och exploatering. (null)


På grund av könsdiskriminering har kvinnor ofta osäkra låglönejobb och hindras till ekonomiska tillgångar som mark och lån. Dessutom utför de merparten av hemarbetet. 


UN Womens program för ökad ekonomisk egenmakt når de kvinnor som har störst behov, ofta genom att engagera gräsrots- och civilsamhällesorganisationer. På så sätt nås kvinnor på landsbygden, hushållsarbetare, vissa migranter och lågutbildade kvinnor på många håll i världen. UN Womens mål är högre inkomster, bättre tillgång till, egenmakt över sina liv och större säkerhet, inklusive skydd mot våld.


Den 25:e är det inte bara den dag många får en välförtjänt lön, det är också Orange Day. Gör din lön orange genom att den 25:e varje månad bidra till UN Womens arbete för kvinnors och flickors rättigheter. Ett enkelt sätt att bekänna färg och gå från ord till handling. https://www.unwomen.se/25den25/


Var tredje kvinna i världen har utsatts för fysiskt eller sexuellt våld under sin livstid. Våld mot flickor och kvinnor är ett utbrett folkhälsoproblem, en allvarlig kränkning av de mänskliga rättigheterna och utgör en global hälsofara. Våldet innebär fysiska, psykiska och sexuella konsekvenser. Våldet leder till med att kvinnor och flickor mister sina liv.  

FN har startat UNiTE To End Violence Against Women  och utnämnt den 25:e varje månad till Orange Day. En dag förregeringar, företag, organisationer, media, civilsamhället och privatpersoner att uppmärksamma och ta ställning mot våld mot kvinnor.

Det handlar om att öka vetskapen om vidden av problemet  samt öka den civila och den politiska viljan att stoppa våld mot kvinnor. 

Så bär något orange idag!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0