Billingens egna Niagarafall


(null)



Som så många andra gånger detta Coronaår ändrades mina planer och tack vare det kunde vi klämma in några etapper av vackra Billingeleden. 

Tidigare under veckan vandrade vi från Billingens topp till Högsbola ängar via bl.a Ryds grottor, en fantastisk upplevelse.

Nu var det dags att vandra på västra sidan av berget och vi startade föstås där vi slutade förra gången, vid hagmarkerna i Högsböla ängar. Det blev en fantastisk upplevelse med utsikt både över sjön Lången och Kinnekulle.



Vandringsleden gick genom Melldalaskogen i hösskrud, kuperade terräng och böljande landskap. Vi fikade vid Silverfallet och kunde konstatera att Niagarafallen kan slänga sig i väggen eftersom detta var betydligt bättre. 


Även Lycke lilla Höjen blev en positiv överraskning trots att det var kämpigt att ta sig upp på den kullen. Det var definitivt värt att sitta där och äta äggmackor samtidigt som vi såg ut över nejden. Styrkta kunde vi vandra vidare i Vallehärad och njuta av den höga luften, porlande bäckar, betande kor samt träd och buskar i gult, orange och rött.


Ser redan fram emot nästa etapp av Billingeleden. 

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0