Var sak har sin tid - mot nya äventyr!

(null)


Intresset för trafiksäkerhet är stort i Sverige, Europa och hela världen. NTF har utbildat, påverkat och förändrat svensk trafiksäkerhet sedan 1934 och säkerställer alltid trafiksäkerhetsnyttan i alla våra projekt. Jag har som riksdagsledamot varit med och antagit nollvisionen. Det har varit mycket intressant att få jobba tillsammans med kompetenta medarbetare och förtroendevalda för att utveckla nollvisionen i praktiken.  

Tillsammans med länsförbund, medlemsorganisationer och frivilliga driver NTF omfattande projekt i län, regioner och utför uppdrag i olika omfattning i Sveriges kommuner. Det handlar om att skapa opinion, informera, öka riskmedvetenheten och skapa insikt. Allt för att förändra beteendet hos trafikanter som medvetet eller omedvetet utsätter sig själv och andra för risker i trafiken.

Lokalt erbjuds utbildningstjänster så som t ex informationstillfällen på BVC mottagningar, trafiksäker och sparsam körning, bilen som säker arbetsplats och fortbildning för yrkeskompetensbevis riktade mot företag och anställda. Även konsulttjänster som stödjer kunder att utvecklas som inom trafiksäkerhet. I sådana projekt leverera ofta kunskapsunderlag, mätningar, benchmarking-studier, bidrag till utveckling av ledningsstödssystem och utvecklingsstöd i kundernas förändringsprocesser. 

Det är långt från Anita och Televinken men vi påminns ändå ofta om vår viktiga historia. 



Efter åtta år som ordförande för NTF är det dags att dra vidare för att inte fastna i gamla hjulspår..... Det har varit åtta intensiva, omvälvande och viktiga år för ökad trafiksäkerhet.

Jag har haft mycket gott samarbete med vår generalsekreterare Marie Norden, med styrelsen, kansliets medarbetare, förtroendevalda och medarbetare ute i landet. Dessutom konstruktiva kontakter med såväl infrastrukturminister som statssekreterare gav resultat med en ökad tilldelning till civila samhället. Nu finns betydligt bättre möjligheter för NTF och andra ideella organisationer att jobba vidare med trafiksäkerheten i hela landet. Det känns helt rätt att i detta läge lämna över stafettpinnen. 

Jag önskar organisationen, alla förtroendevalda och medarbetare lycka till med det viktiga arbetet och önskar er allt gott.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0