Glöm aldrig FÖRINTELSEN

(null)


Det började med vardagsrasism och nationalistisk skrämselpropaganda. 

Miljontals judar, slaver, romer, homosexuella och politiskt oliktänkande fick sätta livet till i vad som endast kan beskrivas som ett av mänsklighetens mörkaste kapitel. Vi får inte glömma, förminska eller negligera dessa vidrigheter. 


Vi är skyldiga offren att aldrig glömma nazismens avskyvärda handlingar och påminda oss om att förintelsen inte började med koncentrationsläger och påtvingade davidstjärnor fastsydda på kläderna. Det började långt tidigare med små attityder och krav tills det blev allmänt vedertaget med rasisms och åtskillnadspolitik. 

Ingen förnuftigt människa kan påstå att det inte har hänt. Det finns mycket skrivet, dokumenterat och dramatiserats om den fruktansvärda förintelsen. Många vittnen har beskrivit det ofattbara. 

Tex har filmen Shilders list visats på många gymnasieskolor. Dessutom finns Forum för levande historia https://www.levandehistoria.se  

Låt oss aldrig glömma, utan hedra offren, både de som mördades, dog senare av skadorna och de nu levande hjältarna. Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0