Rekommenderar musikalen 9 to 5 i Lisch

(null)


Funderar ni på vad ni ska göra de närmaste helgerna i januari? 

Jag vet, ni ska åka till Lidköping för att besöka Folkets Hus och njuta av musikalen 9 to 5. 

Det är en fantastisk föreställning med fart och fläkt direkt från start. Vi fick inledningsvis till och med en videohälsning direkt från Dolly Parton som påminde oss om tiden på slutet av 70-talet och början på 80-talet. Tiden utan datorer, mobiler och skrivare. Tiden då kvinnor arbetade som sekretarslavar och inte hade någon chans mot sexistiska män. 

Det var långt mycket långt kvar till Metoo-upproren.

Sedan drogs vi med i en fartfylld musikal där Judy som är ny på jobbet ska introduceras som sekreterare av den erfarna Violet som jobbat länge mycket länge på företaget. Hon har lärt upp många av männen som sedan seglat förbi henne i karriären. Judy vill så gärna får chansen till ett chefsjobb och alla i publiken förstår hennes bitterhet när det bara är män som föreslås. 

Den tredje huvudrollen är Doralee. Som i filmen spelas av Dolly Parton. Doralee får utså sexuella övergrepp och utsätts för mobbning av de övriga anställda eftersom de tror att hon gått sängvägen för att få bättre position på arbetsplatsen. 

Ni som sett filmen vet att kvinnorna börjar stötta varandra och tar tillslut saken i egna händer för att ändra på de patriarkala strukturerna. 

Alla i ensemblen gör enastående sångnummer och för handlingen framåt i snabb takt. Regissören Jesper Bengtsson har lyckats få till en musikalisk underhållning tack vare de enastående artisterna. 

Recensionen gäller kvällsföreställning den 8/1, då hade ensemblen lite problem med ljudet i början, det var svårt att höra vad de sjöng. Men det rättade de till och musikalen blev bara bättre och bättre ju längre kvällen gick. Vi blev så sugna på att se filmen så nästa dag streamade vi den. 

Den var också mycket, mycket bra.

Ni vill inte missa denna fina föreställning. Folkets Hus har meddelat: "Vi återför regeln med en tom plats mellan varje bokning. Det innebär att du som bokar biljetter från och med nu automatiskt får en icke bokningsbar stol på vardera sida om din bokning. Detta för att minska trängsel och minska risken för smittspridning." Så sätt igång och boka era biljetter på stört.


(null)Musik: Dolly Parton
Text: Patricia Resnick
Regi: Jesper Bengtsson
Koreografi: Frida Jones
Orkester: Jan Björklund, Andreas Venderholt, Dag Unenge, Kevin McCallum, Jan Brodin och Fredrik Bogren.
På scen: David Berggren, Klara Englund, Astrid Fortea, Sanna Friedenthal, Malin Gustafsson, Johannes Ivenholt, Jens Johansson, Malin Johansson, Viktoria Lundborg, Rosanna Malm, Joaquin Nilsson, Lillevie Petersson, Alicia Pettersson, Malin Smedberg, Arvid Sundberg, Lennart Sundh, Louise Thielfoldt, Nina Tågerud, Evelina Winter. 

Föreställningar kvar att boka till 14, 15 dubbla föreställningar 16 januari och 21, 22 även de dubbla föreställningar. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0