Kragujevac


(null)


Nu ska vi långtidsobservatörer placeras ut i olika delar av Serbien för att ansvara för att valobservationen ska fungera på den plats vi tilldelats. De flesta av oss har lämnat huvudstaden Belgrad och rest söderut.

Vår destination är staden Kragujevac i området Sumadija det är därifrån vi ska utgå ifrån när vi reser runt för att besöka valadministrationer, observera valmöten och ta del av valkampanjer.

Tolken som visar mig runt berättar att Kragujevac var den huvudstaden i det moderna Serbien. Hon visar det första gymnasiet i Serbien som var föregångaren till universitetet i Belgrad. Här finns också den första domstolen, den första teatern, den första tidningen, det första museet och många andra byggnader och institutioner. Vi tittar på utsidan av den gamla vapenfabriken där det numera är fester och danskvällar ibland. 


Här i  Kragujevac fanns också den första jugoslaviska fabriken för produktion av grönsaker, frukt och kött. 

Dessutom finns tillverkning av Fiat 500 L, som har tillverkats i Kragujevac sedan 2012, den är klassad som en äldre modell, därför har produktion sänkts till ca 20 000 bilar per år mot 200 000 tillverkade bilar för 10 år sedan. 

Idag lördag ska vi titta på vilka partier som har möten samt ha möten om hur media bevakar valrörelsen här i området.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0