Två veckor till valet i Serbien

(null)


Nu när det är två veckor kvar till valet i Serbien hade vi långtidsobservatör ett så kallat "mitt i terminen" möte.

Vi rapporterade och bytte erfarenhet med experterna i Belgrad men också med våra kollegor som är utspridda på 14 platser i landet. Vi från vårt team kunde bland annat berätta om torgmöten vi besökt och om det mötet som ska hållas i en sporthall under lördagskvällen. 

Vi långtidsobservatörerna ska följa valrörelsen, vilket jag gör i Kragujevac med omnejd. Vi har möten med politiska partierna, kommunerna, medierna, men ska även försöka följa valrörelsen på nätet och i sociala medier. 

Vi ska inte, jag påpekat tidigare, påverka valet. Vi är på plats för att vara en del i den demokratiska processen och rent formellt och oberoende följa det som sker.

Dessutom ska vi förbereda för kortidsobservatörerna som deltar över valhelgen den 1-4/4. Vi ska fixa hotell, skaffa chaufförer, tolkar, se till att observatörerna har 10-12 vallokaler att besöka på valdagen och vi ska se till att de rapporterar genom att svara på en mängd frågor som de ska ta reda på i de vallokaler de besöker och gör stickprovskontroller i. Det är med andra ord en hel del att fixa med men det är stimulerande att ha många bollar i luften. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0