I Grunde för demokratin


(null)

Valobservatörsuppdraget går vidare och vi förflyttar oss till många platser i Bosnien. Jag spenderar några timmar i buss över höga berg och djupa dalar innan jag är jag framme vid Mostar.  Staden som är mest känd för den ikoniska gamla bron "Stari most". Most betyder bro och star betyder gammal, därav namnet på staden. Här finns mycket historia från olika stormakter så som Osmanska riket (1452–1878) och Österrike ungerska (1878–1918) riket. 

Mostar sägs vara en av Hercegovinas mest attraktiva turistorter men även för de hårda striderna mellan kroater och bosnier under Bosnienkriget, som kallas slaget om Mostar.

Tillsammans med en valobservatörs kollega från USA, en tolk och en chaufför åkte vi sedan vidare till en liten stad vid namn Grunde. Det är här vi ska utföra vårt uppdrag åt OSSE/ODIHR.  Under lördagen ska vi börja med att få en överblick över de vallokaler vi är utsedda att övervaka. Vi behöver veta hur vi ska köra dit, hur lång tid det tar och göra en lagom rutt för de nedslag som ska göras under valdagen. Vi ska presentera oss för valförrättare och organisatörer som ska se till att valet fungerar som det är tänkt. 

Ser fram emot intressanta dagar i demokratins tjänst.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0