Nej det är inte Ebbas kläder som ska kritiseras

(null)


Mycket kan en säga om energiminister Ebba Busch. Att hon säger en sak före valet och gör en annan sak efter valet. Att hon lovar el-stöd till första november 2022 ska med rätta kritiseras, men hennes val av vinterjacka i Kiruna är inget att kritisera.


Den regering Ebba Busch sitter i har inte levererat det elstöd som de lovade svenska folket i valrörelsen skulle vara på plats i november 2022. Dessutom vill de hemlighålla uppgifterna om vilka som får ta del av stödet när det betalas ut. Ett mycket märkligt agerande som ska ifrågasättas.


Regeringspartierna och SD har sagt nej till att införa en elräkningsakut som skulle göra det möjligt att delbetala sina elräkningar tills elstödet är på plats när det nu drar ut på tiden. Det ska ifrågasättas och kritiseras.


Att Ebba Busch viftade med falukorvar i valrörelsen för att ge sken av att hon skulle kunna sänka kostnaderna kan kritiserats nu när inflationen gått upp med 10 %.


Givetvis är det krångligt att införa el-stöd och givetvis är det många parametrar som spelar in när inflationen stiger. Det vet de flesta. Det är inte det som ska kritiseras utan det faktum att Ebba Busch påstod att hon kunde fixa dessa frågor omedelbart efter valet. Det är det som ska kritiseras.


Och som sagt det är inte hennes val av varm jacka i Kiruna som ska kritiseras. Hon får välja vilka kläder hon vill. Det finns betydligt viktigare, allvarligare frågor att diskutera. 

Låt oss hålla oss till sakfrågorna - inte kläderna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0