Almedalen fortsätter

(null)


Under fredagsförmiddagen var det Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar att äntra Almedalscenen. Hon talade bland annat om de skenade matpriserna, samt att avregleringar och privatiseringar som förändrat Sverige i grunden, och orsakat växande ojämlikhet och ett nedbrutet välfärdssystem.
    – Det syns i kristider att det starka samhället inte finns där. Vårdpersonalen kan inte trolla mer med knäna. Tågen kommer inte fram, underhållet brister. , sa Dadgostar bland annat. Vänsterpartiet vill i stället att staten tar ett helhetsansvar för järnvägen och att marknadsskolan avskaffas.

I kväll ska Kristdemokraternas Ebba Busch som ska hålla sitt tal. Jag antar att Ebba B inte viftar med en falukorv i år eftersom den är dyrare nu än när hon påstod att den var för dyr för vanligt folk. 

Men enligt Yougovs chef Marcus Roberts, har inflationen förändrat människors krav på politiken. Det framkom på Socialdemokraternas ekonomisk-politiska seminarium. Väljare vill att regeringen ska göra mer för att hjälpa hushållen genom levnadskostnadskrisen. Inte bara i Sverige, utan i hela västvärlden.
Vanligt folk kan inte ta hela smällen för ekonomiska problem som orsakats av pandemi, krig och störda försörjningskedjor. Det går att göra mer. 

Ebba Busch fick den uppmärksamhet hon ville ha med den viftande falukorven förra året, men hon hade inte någon som helst lösning på höga matpriser. 
Det återstår och se vad hon drar till med i år. 
Då är jag dock inte kvar på Gotland. Jag tar båten och tåget hem igen, på hemresan ska jag reflektera över de många intrycken. 
Därför blir det ytterligare en Almedalsblogg. Tills dess får ni ha det så bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0