Putin bedriver blodigt krig i Ukraina

(null)

Lyssande på Bernt Sundström i Riksdagen, han beskrev bakgrunderna till det ohyggliga kriget som Ryssland bedriver i Ukraina. Det är en lång historia fram till Ryssland startade kriget i Ukraina den 24 februari 2022.  

Bernt Sundström menar att oavsett hur knackigt ekonomin går i Ryssland kommer de alltid att använda så mycket pengar som det krävs för att göra det man ser som en kritisk uppgift: att göra Ryssland starkare militärt.

Som KGB-agent var Vladimir Putin placerad i Dresden.  Putin är kapabel till att manipulera sin omgivning och dupera folk. Han säger olika saker beroende vem han talar till, allt beror på vilken version som gynnar honom bäst för tillfället. Ryssland är inte längre någon demokrati med fri opposition och fri media. 

Ryssland säger sig skydda sig mot ett grannland genom att begå förmodade krigsbrott mot oskyldiga äldre, kvinnor och barn.

En orsak till Vladimir Putins ryska invasion är Ukrainas strävan att bli en del av de demokratiska staternas gemenskap. I Ryssland lyckades Putin och hans närmaste ta makten och styra Ryssland bort från en fungerande rättsstat och demokrati innan den hade hunnit etableras. 

Den demokratiska rättsstaten är det bästa systemet för att förhindra illdåd. Dessvärre kan delar av Ryska folket uppfatta demokrati för rörigt, kaotisk och oekonomiskt till skillnad från disciplin som tex under Stalins tid, berättade Sundström. En skrämmande insikt. 

Hur ska mardrömmen sluta? Det kan tyvärr bli ett utdraget krig med åtföljande diplomatiska fredsförhandlingar. Men så länge Putin eller hans gelikar är kvar och de har maktmonopol så förblir Ryssland en aggressiv och farlig patriarkat. 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0