Rösta för fred, klimat och jämställdhet

(null)



Nu är valrörelsen till Europaparlamentet i full gång och vill påminna om vikten att använda sin rösträtt. Vi kommer att kryssa en S-kvinna för ett mer jämställt, miljövänligt och tryggt Europa. Gör det du också!

Världen, EU och Sverige behöver sammanhållning och trygghet för alla våra invånare. Vi behöver ett Europa som håller ihop mot de högerpopulister och antidemokratiska krafter. Ett Europa som värnar alla människors mänskliga rättigheter. Det är bara på det sättet vi kan motverka framtida bakslag och i stället se till att vi tar flera steg framåt för att stärka flickors och kvinnors rättigheter.

Årets val är på många sätt ett ödesval. För säkerheten, demokratin, klimatet och för jämställdheten. Inför EU-valet den 9 juni står vi inför hotet att de framsteg som gjorts kan gå förlorade om högerpopulister vinner ytterligare mark. Att framstegen på jämställdhetsområdet idag går alldeles för långsamt och på vissa områden backar är oacceptabelt. Det finns det politiker som vill gå tillbaka och radera tidigare vunna segrar och förkasta kvinnors och flickors grundläggande rättigheter.

För första gången någonsin sedan mätningarna påbörjades backar jämställdheten. Vi ser det i Sverige när det kommer till lönegapet mellan män och kvinnor. I form av det ökade våldet i nära relationer och vi ser det i form av att antalet flickor som gifts bort ökar. Pandemin, krig och inflation har under de senaste åren påverkat oss alla, men det har drabbat kvinnor hårdast. 

 

Politiska högerkrafter som SD, motståndare till jämställdhet, har det alltid funnits. Det avgörande är hur stor makt de får.  Vi socialdemokrater kommer alltid försvara jämställdheten och våra grundläggande värderingar. 

Dessutom vill vi ha tuffa miljökrav. Om våra barn och barnbarn ska ha samma tillgång till ren luft, rent vatten och oförstörd natur som tidigare generationer måste vi tillsammans med andra länder få ner utsläppen, minska användningen av kemikalier och se till att vi har ett hållbart jordbruk. Med gemensamma regler i EU kan vi samtidigt påverka fler länder internationellt.

Det leder oss till slutsatsens att det behövs fler sossar i Europa. Gå och rösta nu, den 10 juni är det försent. 


Denna debattartikel är publicerad i SLA idag och vi som skrivit under är 

Emma Wiezell valledare för socialdemokraterna i Skövde 

Monica Green ordförande för S-kvinnor i Skövde


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0