NEJ Mona, gör det inte! Gör inte upp med Björklund


Visst det finns mycket att göra inom skolområdet och naturligtvis ska vi ha lung och studiero till alla elever. Men att göra upp med Major Björklund är att göra upp om den gammaldags skola vi alla vill komma ifrån. Mycket är faktiskt bra med den nuvarande skolan och det vore mycket oklokt att kasta ut barnet med badvattnet.

Jag var med på förtroenderådet i höstas då vi gav Mona Sahlin mandat att förhandla om skolan för partiets räkning. Att gå med på betyg i 6:an eller 7:an om den borgerliga regeringen gav upp införandet av skriftliga omdömen till 7-åringar. Det har Björklund redan sagt nej till, alltså finns det inget att förhandla om. Efter förtroenderådet har jag fått frågorna många gånger både av oroliga föräldrar, elever och lärare. Lärare som jobbat på ett modernt sätt, där elever kan lära sig i sin egen takt och inte efter den bästa eleven eller den sämsta i just det ämnet.

mitt blogginlägg om betygen


att sätta betyg i lägre åldrar har ingen förankring vare sig i skolan eller bland föräldramajoriteten.
Ska vi komma till rätta med problemen i skolan krävs en målmedveten och konsekvent politik.

Så jag uppmanar dig Mona - Gör inte upp med Björklund.


TT via DN

DNdebatt

svd


Kommentarer
Postat av: Palle

Ett skriftilgt omdömme är ett ypperligt sätt att informera föräldrarna om deras barns skolutveckling. Varför vill du förneka föräldrar möjligheten att hålla sig ajour med detta? Vill du att barn till stressade föräldrar ska misslyckas? Vill du bygga vidare på sossarnas klassamhälle, där arbetarungar och invandrarbarn slås ut från grundskola och gymnasium. Det är verkligheten.
Jag är rädd för socialdemokratisk skolpolitik - den leder till utslagning och är en sorteringsskolan!

2007-12-29 @ 13:10:37
Postat av: Tord Oscarsson

Efter att ha hört Jan B håller jag med Monika.Den domderande avvisning av propån från S och lärarförbunden som Björklund nu levererat innebär att det varken finns förhandlingsutrymme eller förhandlingsvilja. Det handlar om ideologisk låsning.Jag har minnen från det skolsystem för eliten som Björklund vill ha. Då inga arbetarbarn fick mer än de behövde för att dra på sig blåstället när de konfirmerats.

2007-12-29 @ 14:41:29
URL: http://www.s-info.se/tordoscarsson
Postat av: Tomas Wetterberg

Heja Monica

Jag håller med dig fullt ut. Det vore tragiskt om vårt parti intar samma hållning som major Björklund. Dessutom blir jag rädd att om vi gör upp i denna fråga kommer privatiseringen med på köpet. Hu så illa!!!

Gott Nytt År

2007-12-29 @ 17:28:04
URL: http://tomaswetterberg.webblogg.se
Postat av: Daniel Johansson

För det första hålelr jag absolut med dig, Monica Green. Vår skolpolitik skall vara en socialdemokratisk skolpolitik och inget annat.

För det andra tycker jag att det är starkt av dig att föra ut din från partiledningen avvikande åsikt, "trots" att du sitter i riksdagsgruppen. Vårt parti tjänar på och behöver fler medlemmar med eller utan förtroendeuppdrag som säger sitt hjärtas mening!

2007-12-30 @ 16:11:39
URL: http://lakejerna.blogspot.com
Postat av: C G Carlsson

Monica!
Du skriver: ?NEJ Mona, gör det inte! Gör inte upp med Björklund. - ?att göra upp med Major Björklund är att göra upp om den gammaldags skola vi alla vill komma ifrån.?
Du skriver vidare: ?? att sätta betyg i lägre åldrar har ingen förankring vare sig i skolan eller bland föräldramajoriteten.?

Förtroenderådets beslut om att gå med på betyg i sexan och sjuan mot att förhindra skriftliga omdömen i lägre åldrar är ju definitivt tydlig folkpartipolitik. Det är inte en socialdemokratisk politik med arbetarrörelsens skola som grund. Det är inte en skola som är gemensam för arbetarrörelsens båda grenar, nämligen socialdemokratin och fackföreningsrörelsen. Skall dessutom en uppgörelse om vår viktiga välfärdsfråga, nämligen SKOLAN, ske med utgångspunkt i folkpartiets (högerpolitikens) reformering av skolan, då är utvecklingen av den socialdemokratiska skolpolitiken mycket tragisk! Partiet borde åtminstone noggrannare läsa vad LO skrivit i sin skrift ?Den gemensamma skolan?!

Några frågor, som en ärlig socialdemokrat ned inriktning på skolan, bör ställa sig är:
- Varför säger inte partiet ett tydligt NEJ till utvecklingen i skolan?
- Varför accepterar partiet liksom folkpartiet den segregerade skolan?
- Varför försvarar inte det socialdemokratiska partiet arbetarrörelsens skola?
Vad LO anser, det vet vi. LO:s skolpolitik är tydlig. LO har i en skrift, kallad ?Den gemensamma skolan?, utvecklat sin policy för den svenska skolan.

Monica!
När skall partiet vakna, så att vi inte fortsätter att utveckla den segregerade, ojämlika och socialt uppdelade skola, som folkpartiet arbetar för?
Jag är besviken.
Jag är mycket orolig för barn och familjer som har det svårt.
SKIKTNINGEN AV SAMHÄLLET FORTSÄTTER.
Är det folkpartiet som är ?rättesnöret??
Partiet tycks ha glömt sina ideologiska rötter i fråga om skolan!
Med det inriktningsprogram om den framtida skolan som nu skapats anpassar sig
socialdemokratin till folkpartiets skolpolitik.
Titta gärna på min hemsida
www.s-info.se/cgcarlsson
Där har jag skrivit en mängd artiklar och inlägg i skolfrågor.
Med partihälsning
C G Carlsson
Luleå

2007-12-31 @ 16:15:44
URL: http://www.s-info.se/cgcarlsson
Postat av: Sture Eriksson

I och med Kinseyrapporten, PISA och TIMSS föreligger nu de fakta som krävs för en kompetent skoldebatt. Se "Sture Erikssons hemsida"

2008-10-12 @ 16:51:27
Postat av: Sture Eriksson

Sture erikssons hemsida

2009-10-02 @ 14:47:57
URL: http://home.swipnet.se/StureEriksson/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0