Om bomber på huvudet, konstnärer som kan gå över lik för att bli kända och fredspristagare

Många intressanta kommentarer blev det på mina tidigare inlägg om
konstnärers leverbröd =att provocera men varför såra?
Och varför ingen ritar bomb på jesus
På den frågan har jag bland annat fått svar att det finns redan sådana bilder. Det var ju bra att jag fick det svaret även om det hade varit ännu bättre om det inte funnits bilder med bomber på huvudet på vare sig Jesus eller Mohammed. Eller för den delen att ingen i Guds namn ska starta krig, mörda, våldta, misshandla, skendränka eller begå andra illdåd
Dessutom är det ju så att konstnärerna som går över lik för att bli upptäckta har ju i det danska fallet blivit uppmuntrade av tidningar. Som ni säkert minns utlystes en tävling om att kunna rita Mohammed på ett så roligt sätt som möjligt. Där har alltså Danska journalister (eller tidningsutgivare) som i sin iver att få reta upp Muslimer använder konstnärer som verktyg. Visst är det tröttsamt?
Jag blir betydligt piggare av att läsa om Parvin Ardalan en Iransk Kvinnokämpe som var Olof Palme pristagare för 2007. Det finns goda krafter och det är upplyftande.

Kommentarer
Postat av: RS

Ja, vi måste stödja krafter som Parvin Ardalan. De kämpar för kvinnors rättigheter mer risk för sina liv.

2008-02-15 @ 22:11:46
URL: http://kulturbloggen.com
Postat av: Anonym

Ja, det är ju rätt hemskt att danska tidningar "uppmuntrat" till yttrandefrihet. Förhoppningsvis så kommer dom att sluta med det nu när Iran sagt ifrån.

2008-02-16 @ 20:35:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0