Som man ropar i skogen får man svar


Vi riksdagsledamöter får alltid en mäng enkäter från media, företag, lobbyorganisationer m.m.

Ibland ska de kartlägga vad vi tycker innan partiet bestämt sig, ibland ska de göra en nyhet om att vi inte tycker samma osv.

Det går inte svara på alla enkäter, då skulle tiden inte räcka till, till utskottsarbete, skrivande av tal, interpellationer, träffa väljare, delta på möten eller debattera med allt förberedelsearbete som det för med sig.

Nu har Göteborgsposten skickat en enkät där vi förväntas svara på vilken som är den viktigaste frågan inför valet. Märkligt nog finns inte jobben med bland svarsalternativen.

Visserligen finns inte rättvisan eller jämställdheten med heller. Men att "glömma" jobben när Sverige går igenom den värsta jobbkrisen i mannaminne är mycket anmärkningsvärt.

Varslen har stått som spön i backen sedan i höstas, regeringen räknar med att arbetslösheten blir 10,7% nästa år.

Vi socialdemokrater har lagt en mängd förslag på förslag på investeringar, gröna jobb, utbildning, satsning på kommunerna, arbetsmarknadspolitiska åtgärder men regeringen står handfallen. De har valt att sänka skatterna för 80 miljarder och har nu inga pengar att mildra jobbkrisen för. Detta faktum har GP av någon underlig anledning missat och ger knappt Riksdagsledamöterna chansen att svara att jobben blir den viktigaste valfrågan


Kommentarer
Postat av: Emil Eklindh

Monica du som har insikt i detta.Kan du tala om för mig hur stora är investeringarna vad kostar de och till vilka och framför allt. Hur många jobba skulle detta leda till. Vi får ofta höra om att S vill investera i framtida jobb men vi hör aldrig några siffror. Kan vi få dem av dig eller iallafall en fingervisning om hur mycket det handlar om. Att säga att man skall investera är vackert. Men om det bara är tomt prat för att säga man skall investera så är det inte värt ett skit.

2009-06-12 @ 08:01:42
URL: http://eklindh.blogspot.com
Postat av: Monica

Hej Emil jag svarade dig genom ett nytt blogginlägg http://monicagreen.webblogg.se/2009/june/hur-skulle-socialdemokraterna-investera-for-j.html

Du kan naturligtvis också läsa på www.sap.se om de 100 000 nya jobben vi vill investera i och hur företagsklimatet måste bli bättre

2009-06-12 @ 09:22:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0