Mera fix och trix av regeringen

Som om den höga arbetslösheten inte var nog, som om den kommande stupstocken för sjuka inte skulle få förödanden konsekvenser för de mest utsatta. Dessutom ska regeringen fixa och trixa med siffror, eller frisera siffrorna till sin fördel. I går skrev jag om Maudans trixande.

Det kommer mera.

Nu har borgarna hittat på en ny siffra om utanförskapet, eftersom det är fler nu än före valet. 70 000 fler människor står utanför arbetsmarknaden än i augusti 2006. Det är inte roligt för borgarna som lovade att det skulle bli färre (de brukar skylla på att det inte är deras fel, eftersom deras vallöften bara skulle gälla i goda tider) Men nu har de alltså tagit till trixandet med siffror även här.  

Så här skrev moderaterna på sin hemsida före valet

Den verkliga arbetslösheten

21 procent är den andel av den arbetsföra befolkningen som vare sig arbetar eller studerar på heltid utan att samtidigt söka jobb, enligt SCB:s statistik för augusti 2006. Studerande som samtidigt söker ett arbete ingår i detta mått, som vi kallar bred arbetslöshet. I augusti var det 1 209 000 personer som på detta sätt stod utanför arbetsmarknaden för att de inte hade ett arbete eller inte studerade”

 

Och nu är det 1 278 000, enligt AKU (arbetskraft undersökningen)

Detta vill inte de borgerliga företrädarna att väljarna känner till utan hittar helt sonika på en annan siffra som de inta använt sig av. Nu hittar de på att det var 1 693 000,

Förvänta er inget annat än att det blir mera fix och trix detta år för att frisera borgarnas misslyckade jobbpolitik


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0